Zorgverzekering voor het gezin en hele familie in 2025

De zorgverzekering voor het hele gezin 2025 omvat de meest complete verzekering voor jong en oud. De verzekering moet geschikt zijn voor ieder lid van het gezin, van de jongste tot de oudste.

Kinderen tot 18 jaar staan op de polis van de ouders. Wanneer je kind 18 wordt, moet het een eigen zorgverzekering afsluiten. De zorgverzekering van jongeren komt anders automatisch bij het gezin op te staan. De zorgverzekering van het gezin is vaak te uitgebreid, waardoor je kind betaalt voor onbenutte zorg.

FBTO
FBTO
Basis
€131,95
Eigen risico: €385
Vrije zorgkeuze: Gedeeltelijk
Bekijk zorgverzekering
Zorg en Zekerheid
Zorg en Zekerheid
Gemak
€138,65
Eigen risico: €385
Vrije zorgkeuze: Beperkt
Bekijk zorgverzekering
UnitedConsumers
UnitedConsumers
Bewuste keuze
€138,95
Eigen risico: €385
Vrije zorgkeuze: Beperkt
Bekijk zorgverzekering

Het is mogelijk om als gezin de zorgverzekering op één polis te zetten. Dat is eenvoudig met regelen en overzichtelijk om bij te houden.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Gezin zorgverzekering op één polis

  Alhoewel het handig en overzichtelijk is om als gezin de zorgverzekering op één polis te zetten, is dat niet altijd de beste en goedkoopste keuze. De beste zorgverzekering sluit namelijk aan op de behoefte van elk gezinslid.

  Als één van de gezinsleden veel zorg nodig heeft, dan betaald het hele gezin daarvoor. Als jij en je kinderen alleen de basisverzekering nodig hebben, en je partner een aantal aanvullende verzekeringen wil, dan betaalt iedereen voor die aanvullende verzekeringen. Je staat namelijk op één polis.

  Zorgverzekeringen voor het gezin vergelijken

  Het is verstandig om de zorgverzekeringen voor het gezin te vergelijken. Daarbij vergelijk je ieder gezinslid afzonderlijk, om te kijken of je goedkoper uit bent als je twee losse zorgverzekeringen afsluit.

  Door het vergelijken van gezin zorgverzekeringen kun je snel zien bij wie de maandpremie daalt. Op de basisverzekering kun je al enkele euro's bespraken, maar bij aanvullende verzekeringen scheelt het al snel tientallen euro's per maand! Onderzoek de zorgverzekering voor je gezin met de zorgvergelijker 2025.

  Top 5 gezin zorgverzekering in 2025

  De top 5 gezin zorgverzekeringen in 2025 staan hier op een rij.

  Verzekeraar Premie Bezoek
  ZieZo ZieZo
  Eigen risico: €385
  Vrije zorgkeuze: Volledig
  €139,95 Ga »
  Anderzorg Anderzorg
  Eigen risico: €385
  Vrije zorgkeuze: Volledig
  €141,25 Ga »
  OHRA OHRA
  Eigen risico: €385
  Vrije zorgkeuze: Volledig
  €145,60 Ga »
  De Friesland De Friesland
  Eigen risico: €385
  Vrije zorgkeuze: Volledig
  €147,45 Ga »
  ONVZ ONVZ
  Eigen risico: €385
  Vrije zorgkeuze: Volledig
  €151,20 Ga »

  Bovenstaand overzicht is gebaseerd op het minimale eigen risico en volledig vrije zorgkeuze. Gebruik de zorgvergelijker voor een vergelijking met jouw persoonlijke selecties.

  Zorgvergelijker 2025

  Basisverzekering voor het gezin

  De basisverzekering voor het gezin bevat voor iedereen dezelfde voorwaarde. De basisverzekering is namelijk in de wet geregeld en geldt voor iedere Nederlander.

  Kinderen onder de 18 jaar vallen onder de verzekering van één van de ouders, dus ook de zorgverzekering voor baby's. Het is verstandig om de kinderen uit je gezin aan te melden bij de ouder met de duurste zorgverzekering. Zo profiteren deze kinderen ook van de aanvullende zorg. Let er wel op dat je bij sommige zorgverzekeraars iets meer premie gaat betalen.

  De basisverzekering voor het hele gezin zou wel op één polis gezet kunnen worden. De dekking en voorwaarden zijn hetzelfde. Toch heeft het zin om de premie voor de basisverzekeringen voor het gezin als geheel te vergelijken. Veel gezinnen doen aan het zorgverzekering vergelijken in 2025.

  Aanvullende verzekeringen voor het gezin

  Aanvullende verzekeringen voor het gezin kun je beter afzonderlijk afsluiten. Het ene gezinslid heeft namelijk meer zorg nodig dan de andere, en je wilt niet te veel premie betalen.

  Het kind, je partner en jezelf hebben ieders eigen zorgbehoeften. De één wil een bril, de ander heeft slechte tanden en de derde heeft veel fysiotherapie nodig. De aanvullende verzekering moet op iedereen persoonlijk worden afgestemd.

  Het is dan ook slim om afzonderlijke aanvullende zorgverzekeringen af te sluiten voor alle gezinsleden. Dan hoef je ook niet te betalen voor een verzekering waar je zelf geen gebruik van maakt.  

  Zorgverzekering voor het hele gezin
  Zorgverzekering voor het hele gezin

  Eigen risico voor het gezin

  Het eigen risico voor het gezin geldt per volwassen persoon. Jij en je partner hebben een verplicht eigen risico van € 385 in 2025. Kinderen staan op de polis van één van de ouders, en vallen dus ook onder het eigen risico van die ouder.

  Kinderen hebben dus geen eigen risico en hun zorgkosten worden betaald door de ouders. Het is dan ook het best om je kind aan te melden bij de ouder met de beste dekking. Zo profiteert het kind ook van de aanvullende verzekeringen van de vader of moeder.

  Door het eigen risico vrijwillig te verhogen kun je veel besparen op de zorgverzekering van het gezin. Weeg een lagere premie wel af tegen het risico op eventuele hogere zorgkosten.

  Zorgverzekering gezin - veel gestelde vragen (FAQ)

  Kan de zorgverzekering van het gezin op één polis?

  De zorgverzekering van het gezin kan op één polis. Alhoewel het handig en overzichtelijk is, is dat niet altijd de beste en goedkoopste keuze.

  Waar kan ik zorgverzekeringen voor het gezin vergelijken?

  Op deze website kun je zorgverzekeringen voor het gezin vergelijken. Daarbij vergelijk je ieder gezinslid afzonderlijk, om te kijken of je goedkoper uit bent als je twee losse zorgverzekeringen afsluit.

  Wat is het eigen risico voor het gezin?

  Het eigen risico voor het gezin geldt per volwassen persoon. Jij en je partner hebben een verplicht eigen risico van € 385. Kinderen staan op de polis van één van de ouders, en vallen dus ook onder het eigen risico van die ouder.

  Datum gepubliceerd: 15-10-2020 | Datum bijgewerkt: 14-11-2023 | Auteur:

  Deel 'Zorgverzekering gezin 2025 voor de hele familie'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  De gezin zorgverzekering 2025 omvat de complete verzekering voor ieder lid van het gezin. De zorgverzekering moet geschikt zijn voor de hele familie.


  Over de auteur van 'Zorgverzekering gezin 2025 voor de hele familie'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Als adviseur krijg ik vaak vragen over verzekeringen in het algemeen, waarna ik artikelen ben gaan schrijven over de zorgverzekering.

  Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.