Wat is de goedkoopste zorgverzekering in 2023? Zekur Gewoon voor €102,95

De goedkoopste zorgverzekering in 2023 is de verzekering met de laagste maandlasten. Door goed te vergelijken vind je eenvoudig de goedkoopste zorgverzekering van Nederland.

Zekur Gewoon is de goedkoopste zorgverzekering van 2023. De verzekeraar heeft een premie van € 102,95 per maand voor de basisverzekering met het hoogste eigen risico.

Salland Zorgverzekeringen
Salland Zorgverzekeringen
Basis
€109,90
Eigen risico: €885
Vrije zorgkeuze: Gedeeltelijk
Klanttevredenheid: n.b.
Bekijken
FBTO
FBTO
Basis
€111,95
Eigen risico: €885
Vrije zorgkeuze: Gedeeltelijk
Klanttevredenheid: 7,60
Bekijken
Zorg en Zekerheid
Zorg en Zekerheid
Gemak
€112,65
Eigen risico: €885
Vrije zorgkeuze: Gedeeltelijk
Klanttevredenheid: n.b.
Bekijken

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Goedkoopste zorgverzekeringen vergelijken

  De goedkoopste zorgverzekeringen vergelijken doe je eenvoudig met de zorgvergelijker 2023. De goedkoopste verzekering is niet altijd de beste verzekering, want dit is ook afhankelijk van je persoonlijke situatie. Leg een aantal filters en kies de voordeligste verzekering met de laagste premie.

  Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen in 2023

  De top 5 goedkoopste zorgverzekeringen in 2023 staan hier op een rij.

  Verzekeraar Premie Bezoek
  Zekur Zekur
  Eigen risico: €885
  Vrije zorgkeuze: Gedeeltelijk
  Klanttevredenheid: 0,00
  €102,95 Bekijken
  Bewuzt Bewuzt
  Eigen risico: €885
  Vrije zorgkeuze: Gedeeltelijk
  Klanttevredenheid: 0,00
  €107,45 Bekijken
  Unive Unive
  Eigen risico: €885
  Vrije zorgkeuze: Gedeeltelijk
  Klanttevredenheid: 0,00
  €107,45 Bekijken
  Salland Zorgverzekeringen Salland Zorgverzekeringen
  Eigen risico: €885
  Vrije zorgkeuze: Gedeeltelijk
  Klanttevredenheid: 0,00
  €109,90 Bekijken
  ASR ASR
  Eigen risico: €885
  Vrije zorgkeuze: Gedeeltelijk
  Klanttevredenheid: 0,00
  €111,45 Bekijken

  Bovenstaand overzicht is gebaseerd op de laagste premie, ongeacht de hoogte van het eigen risico en vrijheid in zorgkeuze. Gebruik de zorgvergelijker voor een vergelijking met jouw persoonlijke selecties.

  Zorgvergelijker 2023 »

  Goedkoopste zorgverzekering die aansluit op je persoonlijke situatie

  Zoals gezegd, is de goedkoopste zorgverzekering niet altijd de beste, maar is het afhankelijk van je persoonlijke situatie. De volgende zaken zijn van belang bij het kiezen voor een voordeligere zorgverzekeraar:

  • Vrije zorgkeuze;
  • Hoogte van het eigen risico;
  • Welke aanvullende verzekeringen;
  • Je behoeften aan zorg.

  De goedkoopste basisverzekering vergelijken

  De goedkoopste basisverzekering vergelijken is nodig om de laagste premie te weten te komen. De dekking van alle basisverzekeringen zijn hetzelfde, maar de maandelijkse premie kan verschillen per aanbieder. Vergelijken heeft dus zeker zin.

  Goedkope basisverzekeringen kies je op basis van de mate van vrije zorgkeuze en de hoogte van het eigen risico. Het verschil tussen naturapolis en restitutiepolis is ook van belang. Bij een naturapolis is de vrije zorgkeuze beperkter dan bij een restitutiepolis, maar de naturapolis is juist weer voordeliger. Daarbij is een hoger eigen risico goedkoper dan een lager eigen risico, mits je weinig zorgkosten maakt.

  De goedkoopste aanvullende verzekeringen vergelijken

  De goedkoopste aanvullende verzekeringen vergelijken heeft grote invloed op de maandelijkse premie. De kosten voor aanvullende zorgverzekeringen verschillen enorm per aanbieder.

  Een aanvullende verzekering kies je op basis van je persoonlijke situatie. Op deze website kun je de volgende goedkoopste aanvullende zorgverzekeringen vergelijken:

  • Tandarts;
  • Fysiotherapie;
  • Bril en lenzen;
  • Alternatieve geneeswijzen;
  • Medicijnen;
  • Vaccinaties.

  Over het algemeen geldt dat de maandpremie lager wordt naarmate je minder aanvullende verzekeringen kiest. Verwacht je echter dat je meer zorg nodig gaat hebben, dan is het aan te bevelen om een aanvullende zorgverzekering erbij te nemen. Maandelijks betaal je dan een iets hogere premie, maar je hoeft dan die extra zorgkosten niet te betalen.

  De goedkoopste zorgverzekeringen vergelijken met de zorgvergelijker
  De goedkoopste zorgverzekeringen vergelijken met de zorgvergelijker

  Goedkoopste zorgverzekering voor studenten

  De goedkoopste zorgverzekering voor studenten is een keuze die studenten veelal maken. Studenten hebben over het algemeen weinig te besteden, dus de maandelijkse premie is het belangrijkst.

  Een goedkope zorgverzekering voor studenten is niet altijd de beste keuze. Een verzekering dient afgestemd te worden op je persoonlijke behoeften, zoals anticonceptie of fysiotherapie.

  Als student moet je je verzekeren vanaf je 18e jaar. Vanaf dat moment moet je maandelijks een premie betalen. Door de goedkoopste verzekeringen te vergelijken, kun je tientallen euro's per maand besparen.

  Goedkoopste vrije zorgkeuze

  De goedkoopste vrije zorgkeuze is erg belangrijk bij het vergelijken van nieuwe zorgverzekeringen. Bij een restitutiepolis heb je meer keuzevrijheid, maar betaal je maandelijks ook een iets hogere premie.

  Bij een naturapolis heb je minder keuze uit zorgverleners, maar dat wordt gecompenseerd door lagere maandlasten. De goedkoopste vrije zorgkeuze heb je bij een naturapolis.

  Goedkoopste eigen risico

  Het goedkoopste eigen risico is het hoogste eigen risico. Daarmee loop je dus meer risico op hogere zorgkosten, maar betaal je maandelijks fors minder premie.

  De meeste gezonde mensen zetten hun eigen risico op het hoogst, zodat ze het goedkoopst uit zijn. Zij verwachten geen grote zorgkosten te maken, en kunnen een financiële tegenvaller opvangen. Mocht er toch onverhoopt iets gebeuren, waardoor je hoge kosten maakt, dan zul je eerst het hogere eigen risico zelf moeten betalen.

  Het goedkoopste eigen risico is dus de zorgverzekering waar je de meeste korting krijgt, in vergelijking met een lager eigen risico. Deze korting ontvang je omdat je meer risico aanvaardt.

  Het hoogste eigen risico is € 885 en het laagste is € 385. Je loopt dus een risico van € 500, want de eerste € 385 moet iedereen uit eigen zak betalen. Als je een aantal jaren geen hoge zorgkosten hebt gemaakt, heb je in totaal meer dan € 500 aan korting ontvangen, en ben je voordeliger uit.

  Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering 2023

  Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in 2023 is erg makkelijk. Je nieuwe verzekeraar regelt dit bijna altijd gratis voor je.

  Als je wilt overstappen naar de goedkoopste zorgverzekeraar, moet je dit vóór 31 december doen. Dan zal de nieuwe verzekeraar de overstap namelijk afhandelen.

  Natuurlijk kun je ook zelf gedurende het jaar je zorgverzekering opzeggen, waarna je op zoek gaat naar de goedkoopste verzekering van Nederland. Onze vergelijker helpt je bij het zorgverzekering vergelijken 2023.

  Met het overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering 2023 kun je wel honderden euro's per jaar besparen!

  Zorgverzekering goedkoopste - veel gestelde vragen (FAQ)

  Waar kan ik de goedkoopste zorgverzekeringen vergelijken?

  Op deze website kun je de goedkoopste zorgverzekeringen vergelijken. De goedkoopste zorgverzekeringen vergelijken doe je eenvoudig met de zorgvergelijker.

  Waar moet ik op letten bij de goedkoopste zorgverzekering?

  De volgende zaken zijn van belang bij het kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering:

  • Vrije zorgkeuze;
  • Hoogte van het eigen risico;
  • Welke aanvullende verzekeringen;
  • Je behoeften aan zorg.

  Hoe kan ik mijn zorgverzekering nog goedkoper maken?

  De zorgverzekering kun je goedkoper maken door een hoger eigen risico te nemen. Ook ben je voordeliger uit als je de vrije zorgkeuze meer beperkt tot gecontracteerde zorgverleners.

  Datum gepubliceerd: 15-10-2020 | Datum bijgewerkt: 20-05-2023 | Auteur:

  Deel 'Goedkoopste zorgverzekering 2023: premie €86,25 per maand'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  De goedkoopste zorgverzekering 2023 heeft een premie van €86,25 per maand, en is de verzekering met de laagste maandlasten. De top 5 goedkope zorgverzekeringen op een rij.


  Over de auteur van 'Goedkoopste zorgverzekering 2023: premie €86,25 per maand'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Als adviseur krijg ik vaak vragen over verzekeringen in het algemeen, waarna ik artikelen ben gaan schrijven over de zorgverzekering.

  Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.