4 tips voor de goedkoopste zorgverzekering

Dit zijn 4 tips voor een lagere zorgverzekering. Een goedkope zorgverzekering vinden is geen makkelijke opgave.

Menzis
Menzis
Basis voordelig
€122,75
Eigen risico: €885
Vrije zorgkeuze: Beperkt
Bekijk zorgverzekering
UnitedConsumers
UnitedConsumers
Bewuste keuze
€122,95
Eigen risico: €885
Vrije zorgkeuze: Beperkt
Bekijk zorgverzekering
UnitedConsumers
UnitedConsumers
Basis keuze
€122,95
Eigen risico: €885
Vrije zorgkeuze: Gedeeltelijk
Bekijk zorgverzekering

Voor het komende jaar hebben de zorgverzekeraars hun premie wederom verhoogd. Met deze 4 tips zorg je voor een lagere premie op je zorgverzekering, maar blijf je wel verzekerd van goede zorg!

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Zorgvergelijker 2025

  1. Vind de goedkoopste basisverzekering

  Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering te hebben. Gelukkig heb je nog wel de keuze om zelf de goedkoopste zorgverzekering uit te zoeken. De premie tussen de goedkoopste en duurste verzekering kan per maand enkele tientallen euro's verschillen. Overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij loont dus wel!

  Omdat niet iedereen verstand en/of tijd heeft om op zoek te gaan naar een goedkope basisverzekering, kun je deze eenvoudig en snel bepalen met de zorgvergelijker.

  2. Neem een hoger eigen risico

  De beste manier om te besparen op je zorgverzekering is door een hoger eigen risico te nemen. Standaard staat het eigen risico op € 385, maar deze kun je verhogen tot € 885. Hierdoor zul je maandelijks minstens € 20 besparen; dat is maar liefst € 240 per jaar!

  Met de zorgvergelijker 2025 kun je eenvoudig en snel zien hoeveel korting je maandelijks ontvangt bij een hoger eigen risico.

  Wanneer is het nu verstandig om je eigen risico te verhogen? In het geval dat je in 2025 verwacht onder de € 385 aan zorgkosten blijft, dan loont het om je eigen risico te verhogen. De eerste € 385 moet je toch zelf betalen, dus een verhoging van je eigen risico zul je dan niet merken.

  Door je eigen risico te verhogen met € 500, loop je het risico om dat bedrag extra te moeten betalen als je toch meer zorgkosten maakt. Wanneer je de komende twee jaren echter beneden het minimale eigen risico blijft, dan heb je dit risico alweer terugverdiend.

  Verwacht je geen extra zorgkosten, maar wil je er toch op voorbereid zijn, dan kun je het beste zelf geld apart leggen. Je kan bijvoorbeeld de € 20 die je per maand apart leggen voor onverwachte zorgkosten. Mocht je aan het eind van het jaar geen extra kosten hebben gemaakt, dan is dit pure winst.

  12% van alle verzekerden hebben een hoger eigen risico en 3/4 van die groep heeft gekozen voor het maximale eigen risico. 92% van de mensen heeft geen extra kosten gemaakt ten laste van het maximale eigen risico, en hebben dus geld bespaart door een hoger eigen risico te nemen.

  4 tips om te besparen op je zorgverzekering
  4 tips om te besparen op je zorgverzekering

  3. Beperk je aanvullende verzekeringen

  Een aanvullende verzekering is vaak heel duur, terwijl je bijna nooit overal gebruik van maakt. Een aanvullende verzekering heeft namelijk vaak een erg brede dekking, omdat verzekeringsmaatschappijen een volledig product willen aanbieden. Hierdoor betaal je dan ook voor alles wat je aanvullend verzekerd.

  90% van de mensen heeft een aanvullende verzekering, terwijl 80% van deze groep er geen gebruik van maakt. Daarnaast dekken aanvullende verzekeringen soms ook niet alle zorgkosten, maar slechts tot een bepaald bedrag.

  Bekijk eerst welke zorgkosten al gedekt worden door je basisverzekering, voordat je een aanvullende verzekering afsluit. Met de vergelijker kun je eenvoudig en snel aanvullende zorgverzekering 2025 vergelijken.

  4. Sluit je aan bij een collectieve zorgverzekering

  Door je aan te sluiten bij een grote groep mensen, sta je sterker en kun je zorgverzekering korting krijgen tot wel 5%. Dat is al snel meer dan € 5 per maand!

  Vaak kun je je via een werkgever of een vakbond aansluiten bij een zorgverzekeraar. Omdat veel meer werknemers dan een verzekering afsluiten, geeft de verzekeraar daar een korting voor terug. Ook kan een verzekeraar extra gratis verzekeringen aanbieden, zoals fysiotherapie of korting op je sport.

  Datum gepubliceerd: 15-10-2020 | Datum bijgewerkt: 14-11-2023 | Auteur:

  Deel '4 tips voor een lagere zorgverzekering'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  Met deze 4 tips zorg je voor een lagere premie op je zorgverzekering, maar blijf je wel verzekerd van goede zorg! Veel besparen op je zorgverzekering!


  Over de auteur van '4 tips voor een lagere zorgverzekering'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Als adviseur krijg ik vaak vragen over verzekeringen in het algemeen, waarna ik artikelen ben gaan schrijven over de zorgverzekering.

  Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.