Zorgvergelijker 2024 - vergelijken in 4 stappen

De zorgvergelijker 2024 geeft in 4 stappen een overzicht van de zorgverzekeringen die passen bij jouw wensen en behoeften. Gebruik de zorgvergelijker en zie in een paar seconden welke zorgverzekering het beste bij je past. Met de zorgvergelijker kun je honderden euro's per jaar besparen!

De zorgvergelijker is een hulpmiddel die je helpt bij het kiezen van je zorgverzekering. De vergelijker wordt ook wel zorgwijzer of zorgkiezer genoemd, en wordt door vele mensen in Nederland gebruikt om dekking voor hun zorgkosten te kiezen.

Jaarlijks stappen duizenden mensen over naar een andere zorgverzekeraar met behulp van de zorgvergelijker. Selecteer de verzekering die het beste bij je past door slechts een paar filters te leggen.

Zorgvergelijker 2024 gebruiken in 4 stappen

Het uitzoeken van een nieuwe zorgverzekering met de zorgvergelijker gaat al in 4 eenvoudige stappen:

 1. Kies je vrije zorgkeuze en het eigen risico
 2. Bepaal je aanvullende verzekeringen
 3. Vergelijk de resultaten en kies de beste
 4. De zorgverzekeraar regelt de overstap

Stap vóór 31 december over, zodat je nieuwe zorgverzekeraar de overstap volledig regelt. Als je je zorgverzekering voor het einde van het jaar opzegt, heb je nog tot 1 januari van het jaar erop om een nieuwe af te sluiten.

!Het eigen risico is het maximale bedrag aan zorgkosten dat je zelf moet betalen.
!Bij gedeeltelijke vrije zorgkeuze kun je terecht bij alle gecontracteerde zorginstellingen van de verzekeraar.

Bij vrije zorgkeuze kun je terecht bij alle zorgaanbieders.
!Het minimale percentage van het bedrag van je tandartskosten dat je wilt verzekeren.
!Het minimale bedrag van je tandartskosten dat je wilt verzekeren.
!Het minimaal aantal behandelingen door je fysiotherapeut.
!Betalen per jaar of per maand.

Betaal je het volledig jaarbedrag in één keer, dan ontvang je betalingskorting.
!Deze website werkt samen met de verzekeraar.
!Sorteer je selectie op één van deze criteria.
!Hoeveel resultaten wil je hieronder zien?

Verzekeraar Premie Bezoek
FBTO FBTO
Pakket: Basis
Eigen risico: €385
Zorgkeuze: Gedeeltelijk
Voorwaarden »
€131,95 Ga »
De Friesland De Friesland
Pakket: Zelf bewust
Eigen risico: €385
Zorgkeuze: Gedeeltelijk
Voorwaarden »
€136,95 Ga »
Zorg en Zekerheid Zorg en Zekerheid
Pakket: Gemak
Eigen risico: €385
Zorgkeuze: Beperkt
Voorwaarden »
€138,65 Ga »
UnitedConsumers UnitedConsumers
Pakket: Bewuste keuze
Eigen risico: €385
Zorgkeuze: Beperkt
Voorwaarden »
€138,95 Ga »
Bewuzt Bewuzt
Pakket: Basis
Eigen risico: €385
Zorgkeuze: Gedeeltelijk
Voorwaarden »
€138,95 Ga »
Aevitae Aevitae
Pakket: Natura select
Eigen risico: €385
Zorgkeuze: Beperkt
Voorwaarden »
€139,45 Ga »
VGZ VGZ
Pakket: Basis keuze
Eigen risico: €385
Zorgkeuze: Beperkt
Voorwaarden »
€139,95 Ga »
ZieZo ZieZo
Pakket: Basis
Eigen risico: €385
Zorgkeuze: Volledig
Voorwaarden »
€139,95 Ga »
UnitedConsumers UnitedConsumers
Pakket: Basis keuze
Eigen risico: €385
Zorgkeuze: Gedeeltelijk
Voorwaarden »
€139,95 Ga »
Menzis Menzis
Pakket: Basis voordelig
Eigen risico: €385
Zorgkeuze: Beperkt
Voorwaarden »
€140,25 Ga »

Waarop moet je letten bij de zorgvergelijker 2024?

Bij de zorgvergelijker 2024 moet je letten op een aantal zaken. De vergelijker sorteert de resultaten op premie, maar er zijn een aantal andere zaken minstens zo belangrijk als de laagste premie.

Zorgpremie vergelijken

Allereerst is de maandelijkse premie van belang, want dat raakt direct je portemonnee. Vooral bij aanvullende verzekeringen kunnen de verschillen groot zijn.

Dekking van zorgkosten vergelijken

Ook de dekking van de zorgkosten is erg belangrijk bij het zorgverzekering vergelijken 2024. De basisverzekering dekt de basisbehoefte van een mens, maar de aanvullende verzekeringen dienen aan te sluiten op je persoonlijke zorgbehoefte.

Vrije zorgkeuze vergelijken

Bij het vergelijken van vrije zorgkeuze gaat het om de vraag of je vrij wilt zijn om bij alle zorgverleners aan te mogen kloppen. Sommige verzekeraars hebben namelijk contracten met een beperkter aantal partijen, waardoor ze korting kunnen geven op de maandpremie.

Eigen risico vergelijken

Het eigen risico is ook een factor waarmee rekening gehouden moet worden. Het verplichte eigen risico is € 385 in 2024. Een hoger vrijwillig eigen risico levert tientallen euro's besparing op, maar het risico op het zelf moeten betalen van zorgkosten wordt groter.

Tandartskosten verzekeren

Tandartskosten kun je aanvullend verzekeren op basis van een percentage en een bedrag. Het percentage geeft het minimale aantal procent aan van het bedrag dat je wilt verzekeren. Het bedrag is het minimale bedrag dat je wilt verzekeren.

Wil je dat je alle tandartskosten vergoed krijgt, dan geef je een dekkingspercentage van 100% in. Ben je bereid om een deel zelf te betalen, dan geef je 75% in.

Het budget voor tandartskosten is het maximale bedrag dat je wilt verzekeren. Hoe lager je budget, hoe lager de premie en hoe meer je zelf moet betalen.

Behandelingen fysiotherapeut verzekeren

Behandelingen van een fysiotherapeut kun je aanvullend verzekeren op basis van het aantal behandelingen per jaar. Hoe meer behandelingen je wilt verzekeren, hoe hoger de premie.

Welke zorgverzekeraars worden vergeleken door de zorgwijzer 2024?

De beste zorgverzekeraars worden vergeleken door de zorgwijzer 2024. Dit zijn de bekendste en grootste partijen van Nederland. Deze verzekeraars zijn betrouwbaar en klantvriendelijk.

Toch worden niet álle zorgverzekeraars meegenomen in de zorgkiezer. Wanneer we niet beschikken over de meest recente informatie, wordt het resultaat niet getoond.

De volgende zorgverzekeraars worden vergeleken door de zorgwijzer:

 • Aevitae
 • Anderzorg
 • ASR
 • Bewuzt
 • CZ
 • Czdirect
 • De Christelijke Zorgverzekeraar
 • De Friesland
 • DSW Zorgverzekeraar
 • FBTO
 • FLKS
 • Hema
 • Interpolis
 • Just
 • Menzis
 • Nationale-Nederlanden
 • OHRA
 • ONVZ
 • PlusGezond
 • Salland Zorgverzekeringen
 • UnitedConsumers
 • Unive
 • VGZ
 • VinkVink
 • Zekur
 • ZieZo
 • Zilveren Kruis
 • Zorg en Zekerheid

Hoe vergelijkt de zorgvergelijker 2024?

Om de vergelijking voor zorgverzekeringen te kunnen maken, moet je enkele selecties maken. Die gegevens gebruikt de zorgvergelijker om te bepalen welke zorgverzekeringen overeenkomen met jouw selectiecriteria. De zorgverzekeringen hebben allemaal de door jou gekozen dekkingen.

Het is mogelijk dat de zorgverzekeringen op andere punten van elkaar verschillen. Daarop zijn de zorgverzekeringen niet vergeleken. De verzekeringen en prijzen die getoond worden, gelden voor nieuwe klanten.

Alle zorgverzekeringen worden in de zorgvergelijker getoond, ongeacht of wij daarmee samenwerken. Bij het vergelijken spelen de volgende selectiecriteria een rol: premie, hoogte van het eigen risico, en vrijheid in zorgkeuze.

Omdat de structuur van de vergoedingen bij sommige verzekeraars anders zijn ingericht, worden een aantal zaken in de zorgwijzer gelijkgetrokken. Hierdoor kunnen verzekeringen objectief met elkaar vergeleken worden. De ene verzekeraar vergoedt bijvoorbeeld een aantal behandelingen, terwijl de ander een vast bedrag vergoedt.

Controleer de werkelijke dekking van je verzekering altijd bij de verzekeraar zelf, voordat je een verzekering afsluit via de zorgvergelijker 2024. Aan deze vergelijking kan op geen enkele manier rechten worden ontleend. De prijzen op de website van de verzekeraar zijn te allen tijde leidend.

Datum gepubliceerd: 15-10-2020 | Datum bijgewerkt: 27-12-2023 | Auteur:

Deel 'Zorgvergelijker 2024 - zorg vergelijken in 4 stappen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Zorgvergelijker 2024: in 4 stappen een overzicht van de zorgverzekeringen die bij jou passen. Eenvoudig en snel vergelijken met de zorgvergelijker 2024!


Over de auteur van 'Zorgvergelijker 2024 - zorg vergelijken in 4 stappen'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Als adviseur krijg ik vaak vragen over verzekeringen in het algemeen, waarna ik artikelen ben gaan schrijven over de zorgverzekering.

Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.