Zorgverzekering voor 65+, ouderen en senioren in 2024

De zorgverzekering voor 65+, ouderen en senioren in 2024 is erg belangrijk voor de doelgroep die over het algemeen meer zorg nodig heeft. Senioren en ouderen hebben vaak een kunstgebit, bril of gehoorapparaat aanvullend verzekerd.

De beste zorgverzekering voor ouderen is niet per definitie de goedkoopste of de meest uitgebreide verzekering. Ook vrije zorgkeuze, het eigen risico en aanvullende verzekeringen voor ouderen wegen mee in de keuze.

Anderzorg
Anderzorg
Basis
€141,25
Eigen risico: €385
Vrije zorgkeuze: Volledig
Bekijk zorgverzekering
FBTO
FBTO
Basis vrij
€153,95
Eigen risico: €385
Vrije zorgkeuze: Volledig
Bekijk zorgverzekering
Zorg en Zekerheid
Zorg en Zekerheid
Vrij
€155,95
Eigen risico: €385
Vrije zorgkeuze: Volledig
Bekijk zorgverzekering

Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans op gezondheidsklachten. Een goede ouderen zorgverzekering met aanvullende verzekeringen en vrije zorgkeuze is aan te bevelen.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Zorgverzekering ouderen vergelijken

  De basisverzekering is voor ieder mens hetzelfde, maar de aanvullende verzekeringen verschillen per verzekeraar. Het vergelijken van zorgverzekering voor ouderen is erg belangrijk en eenvoudig te doen met de zorgvergelijker 2024.

  De maandelijkse premie voor aanvullende verzekeringen voor ouderen en 65-plussers zal een stuk lager liggen door goed te vergelijken. Toch is ook de dekking van je verzekering van groot belang. Je wilt als oudere namelijk wel dat alle kosten vergoed worden door je zorgverzekeraar, nu en in de toekomst.

  Top 5 ouderen zorgverzekering in 2024

  De top 5 ouderen zorgverzekeringen in 2024 staan hier op een rij.

  Verzekeraar Premie Bezoek
  ZieZo ZieZo
  Eigen risico: €385
  Vrije zorgkeuze: Volledig
  €139,95 Ga »
  Anderzorg Anderzorg
  Eigen risico: €385
  Vrije zorgkeuze: Volledig
  €141,25 Ga »
  OHRA OHRA
  Eigen risico: €385
  Vrije zorgkeuze: Volledig
  €145,60 Ga »
  De Friesland De Friesland
  Eigen risico: €385
  Vrije zorgkeuze: Volledig
  €147,45 Ga »
  ONVZ ONVZ
  Eigen risico: €385
  Vrije zorgkeuze: Volledig
  €151,20 Ga »

  Bovenstaand overzicht is gebaseerd op het minimale eigen risico en volledig vrije zorgkeuze. Gebruik de zorgvergelijker voor een vergelijking met jouw persoonlijke selecties.

  Zorgvergelijker 2024

  Basisverzekering voor ouderen en 65-plussers

  De basisverzekering voor ouderen en 65-plussers is gelijk aan de verzekering voor andere doelgroepen. Iedere verzekeraar is verplicht om je als oudere of 65-plusser te accepteren voor de basisverzekering.

  De basisverzekering voor ouderen vergoed in de meeste gevallen de gebruikte medicijnen. Daarbij gaat het veelal wel om de goedkoopste variant, dus zoek goed uit welke medicijnen je wilt verzekeren.

  Waar de wettelijke dekking bij elke verzekeraar hetzelfde is, kan de premie tientallen euro's verschillen. Het heeft dus zeker zin om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dit kan je al gauw honderden euro's per jaar schelen!

  Ook de klantenservice verschilt per zorgverzekeraar. De verzekeraars op deze website zijn allen erg klantvriendelijk en hebben een speciale afdeling om je te helpen met je vragen.

  Aanvullende verzekeringen voor ouderen en 65-plussers

  Aanvullende verzekeringen voor ouderen en 65-plussers zijn erg populair. Als je ouder wordt, krijg je namelijk gewoon last van meer klachten. Ouderdom komt met gebreken.

  Veel ouderen kiezen aanvullende zorgverzekeringen voor:

  • fysiotherapie
  • kunstgebit / tandarts
  • bril
  • gehoorapparaat

  Deze kosten zullen dan volledig vergoed worden, zodat je het niet zelf hoeft te betalen. Bepaal vooraf waarvoor je je wilt verzekeren en beoordeel niet enkel op de laagste maandlasten.

  Verzekeraars zijn niet verplicht om ouderen en 65-plussers zomaar te accepteren voor aanvullende verzekeringen. Sommige verzekeraars laten je een gezondheidstest doen of een acceptatieprocedure doorlopen, om te bepalen of ze je wel willen verzekeren.

  Wanneer je bijvoorbeeld al jaren bepaalde klachten hebt, zijn sommige zorgverzekeraars niet bereid om die betreffende klachten te verzekeren. De kans is namelijk erg groot dat ze veel zorgkosten moeten gaan vergoeden, en daar zitten ze niet op te wachten. Let dus goed op de voorwaarden van aanvullende verzekeringen voor 65+.

  Zorgverzekeringen voor ouderen vergelijken met de zorgvergelijker
  Zorgverzekeringen voor ouderen vergelijken met de zorgvergelijker

  Vrije zorgkeuze voor ouderen en 65-plussers

  Vrije zorgkeuze is voor ouderen en 65-plussers vaak belangrijk. Dit betekent namelijk dat je bij elke zorgverlener terecht kunt voor de juist zorg, zonder dat je (een deel van) de kosten zelf moet betalen.

  Veel ouderen zijn vaak al geruime tijd in behandeling bij dezelfde arts of instelling. Graag willen ze in de toekomst ook naar dezelfde specialisten, omdat ze een vertrouwensband hebben opgebouwd. Ook willen ouderen niet meer ver reizen naar een ziekenhuis.

  Let bij het vergelijken van een zorgverzekering voor ouderen dan ook op de mogelijkheid van vrije zorgkeuze. De grotere en bekendere instellingen zijn in de meeste gevallen wel aangesloten bij de verzekeraar, maar het kan geen kwaad om dit even uit te zoeken.

  Zorgtoeslag voor ouderen en 65-plussers

  Zorgtoeslag voor ouderen en 65-plussers kan de maandelijkse lasten verlagen. De zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid in de zorgkosten van ouderen.

  De website Zorgtoeslag.nl helpt je bij het aanvragen, wijzigen en stopzetten van de zorgtoeslag.

  De voorwaarden voor zorgtoeslag voor ouderen zijn in 2024:

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit
  • Je hebt een Nederlandse zorgverzekering
  • Je inkomen ligt onder een bepaalde inkomensgrens
  • Je vermogen is niet te hoog

  Kijk voor de uitgebreide voorwaarden op de website van de Belastingdienst. Doe de check, want het blijkt dat veel ouderen hun recht op zorgtoeslag vergeten en wel honderd euro per maand mislopen!

  Eigen risico voor ouderen en 65-plussers

  Het eigen risico voor ouderen en 65-plussers is € 385 in 2024. Dit is het minimale eigen risico, dus het bedrag dat je zelf moet betalen als je hoge zorgkosten maakt.

  Het maximale eigen risico is € 500 hoger, dus € 858. Als je als oudere kiest voor het maximale eigen risico, dan zal je maandelijkse premie tientallen euro's dalen.

  Over het algemeen hebben ouderen en 65-plussers meer nodig van een zorgverzekering dan jongeren. Het is dan ook verstandig om niet te veel risico te nemen met een te hoog eigen risico. De meeste senioren willen onbezorgd leven en goed verzekerd zijn.

  Overstappen naar de beste zorgverzekering voor ouderen en 65-plussers

  Overstappen van zorgverzekering voor ouderen en 65-plussers is zeer eenvoudig. Stap vóór 1 januari over, zodat de verzekeraar de overstap regelt en jij er geen omkijken naar hebt.

  Omdat veel ouderen aanvullend verzekerd zijn, kunnen zij veel besparen op de zorgpremie. Vergelijken en overstappen kan behoorlijk veel schelen in de portemonnee.

  Bepaal bij het vergelijken van zorgverzekeraars eerst waar je je als oudere aanvullend voor wilt verzekeren, bijvoorbeeld voor de tandarts, een bril of gehoorapparaat. Vervolgens bepaal je in hoeverre een lagere maandpremie opweegt tegen een hoger eigen risico.

  Met deze voorwaarden ga je zorgverzekeringen vergelijken 2024. Let daarbij ook op eventuele beperkte zorgkeuze en medische selectie voor ouderen. Kies tot slot de zorgverzekering die het beste aansluit op je persoonlijke wensen en behoeften.

  Zorgverzekering ouderen en 65-plussers - veel gestelde vragen (FAQ)

  Waar kan ik de zorgverzekeringen voor ouderen vergelijken?

  Op deze website kun je zorgverzekeringen voor ouderen vergelijken. Het vergelijken van zorgverzekering voor ouderen is erg belangrijk en eenvoudig te doen met de zorgvergelijker.

  Wat zijn aanvullende verzekeringen voor ouderen en 65-plussers?

  Aanvullende verzekeringen voor ouderen en 65-plussers zijn erg populair.

  Veel ouderen kiezen aanvullende zorgverzekeringen voor:

  • fysiotherapie
  • kunstgebit / tandarts
  • bril
  • gehoorapparaat

  Wat is zorgtoeslag voor ouderen en 65-plussers?

  Zorgtoeslag voor ouderen en 65-plussers kan de maandelijkse lasten verlagen. De zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid in de zorgkosten van ouderen.

  Datum gepubliceerd: 15-10-2020 | Datum bijgewerkt: 14-11-2023 | Auteur:

  Deel 'Zorgverzekering 65+, ouderen en senioren in 2024'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  De zorgverzekering voor 65+, ouderen en senioren, voor een kunstgebit, bril en gehoorapparaat. De top 5 beste zorgverzekering voor 65+ en ouderen.


  Over de auteur van 'Zorgverzekering 65+, ouderen en senioren in 2024'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Als adviseur krijg ik vaak vragen over verzekeringen in het algemeen, waarna ik artikelen ben gaan schrijven over de zorgverzekering.

  Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.