Over ons

Dit is een informatieve website over zorgverzekeringen vergelijken. Op deze website staat alles over de zorgverzekering in het algemeen. Check de sitemap voor een overzicht van alle pagina's.

Contact

Wanneer er informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op.

Verantwoordelijke persoon

Patrick (auteur en webmaster)

De content op deze website is geschreven en gemaakt door Patrick. Hij is de enige individu die verantwoordelijk is voor de website en de content op de pagina's. Deze webmaster werkt niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is.

Bronvermelding

De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Premie en voorwaarden van de zorgverzekeringen

De actuele premie en voorwaarden van de zorgverzekeringen worden rechtstreeks van de diverse zorgverzekeraar opgehaald. Dit betekent dat de informatie direct vanuit de bron vermeld wordt. Desondanks kan het onverhoopt voorkomen dat de informatie niet meer geheel juist, volledig of actueel is. De website van de verzekeraars is te allen tijde leidend.

Polisvoorwaarden van de zorgverzekeringen

De polisvoorwaarden van de basisverzekeringen in Nederland zijn samengevat door Zorgverzekeraars Nederland. Elke zorgverzekering heeft een zorgverzekeringskaart waarop alle verzekeraars op dezelfde wijze de informatie verstrekken. Hierdoor zijn de voorwaarden samengevat, te begrijpen en te vergelijken.

Overige informatie over zorgverzekeringen

De overige informatie over zorgverzekeringen in het algemeen is voornamelijk afkomstig van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit is de officiële website van de overheid over het onderwerp zorg en verzekeringen.

Advertenties

Naast informatie wordt op zorgverzekering-zorgvergelijker.nl/ ook reclame gemaakt voor verzekeringen. Deze vorm van reclame komt goed overeen met het onderwerp van de website, namelijk de zorgverzekering.

Als bezoeker word je op geen enkele wijze verplicht tot het afsluiten van een verzekering. Wel wordt getracht om bezoekers de beste aanbiedingen en promoties van diverse verzekeringsmaatschappijen te tonen.

Zorgvergelijker

De gegevens in de zorgvergelijker zijn met de grootst mogelijk zorg verzameld. Desondanks kan de vergelijker onverhoopt onvolkomenheden en/of onjuistheden bevatten. De dekking, premies en overige voorwaarden op de website van de verzekeraar is ten alle tijde leidend.

De zorgverzekering in deze tool wordt niet bij ons afgesloten, maar bij de verzekeraar zelf. Neem contact op met de verzekeraar voor vragen over de verzekering en de dekking. Nadat je een verzekering hebt afgesloten, is je verzekeraar contactpersoon voor vragen.

Je kan via onze vergelijkingstool geen verzekering afsluiten, hiervoor word je automatisch doorverwezen naar de website van de aanbieder.

Hoe volledig is de zorgvergelijker?

In deze vergelijking voor zorgverzekeringen vergelijkt de Zorgvergelijker 2025 niet de verzekeringen van alle verzekeraars. De zorgvergelijker vergelijkt de verzekeringen van de verzekeraars waarvan de gegevens beschikbaar zijn.

zorgverzekering-zorgvergelijker.nl/ vergelijkt de volgende zorgverzekeringen: Anderzorg, Besured, Bewuzt, CZ, De Amersfoortse, De Friesland, Ditzo, DSW Zorgverzekeraar, FBTO, Hema, Interpolis ZorgActief, Menzis, Nationale-Nederlanden, OHRA, ONVZ, Promovendum, Salland Zorgverzekeringen, Unive, VGZ, Zekur, ZieZo, Zilveren Kruis, Zorg en Zekerheid, ZorgDirect.

Waar wordt aan verdient?

Wanneer je via deze website een zorgverzekering bij een van de genoemde aanbieders afsluit, ontvangen deze website hiervoor een eenmalige een commissie van de verzekeraar of intermediair. Als je geen product afsluit, ontvangt deze website geen vergoeding. De vergoedingen verschillen per verzekeraar of intermediair. De hoogte van de vergoeding heeft geen invloed op de plaats in de vergelijking.

In de zorgvergelijker worden ook verzekeraars getoond, waarvan wij geen commissie ontvangen. Hiermee hopen wij een zo compleet mogelijk overzicht van alle Nederlandse zorgverzekeringen te tonen.