De beste zorgverzekeringen in 2024

De beste zorgverzekering in 2024 is een verzekering die precies bij je past én de laagste maandlasten heeft. De beste zorgverzekering is voor elk persoon verschillend, afhankelijk van je persoonlijke situatie.

De vraag 'wat is de beste zorgverzekering?' is niet eenvoudig te beantwoorden. Zo vindt de ene persoon het belangrijk dat de maandpremie zo laag mogelijk is, terwijl de ander juist een brede aanvullende verzekering wil afsluiten. Ook de hoogte van het eigen risico en de vrije zorgkeuze zijn van belang bij het uitzoeken van de beste zorgverzekering van 2024.

Menzis
Menzis
Basis voordelig
€122,75
Eigen risico: €885
Vrije zorgkeuze: Beperkt
Bekijk zorgverzekering
UnitedConsumers
UnitedConsumers
Bewuste keuze
€122,95
Eigen risico: €885
Vrije zorgkeuze: Beperkt
Bekijk zorgverzekering
UnitedConsumers
UnitedConsumers
Basis keuze
€122,95
Eigen risico: €885
Vrije zorgkeuze: Gedeeltelijk
Bekijk zorgverzekering

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Beste zorgverzekeringen vergelijken

  Op deze website staan de beste zorgverzekeringen van 2024 in Nederland. Je kan eenvoudig zelf bepalen welke het beste bij je past met de zorgvergelijker 2024. Je geeft je wensen en behoeften aan, en de beste zorgverzekeringen worden op een rij getoond.

  Top 5 beste zorgverzekeringen in 2024

  De top 5 beste zorgverzekeringen in 2024 staan hier op een rij.

  Verzekeraar Premie Bezoek
  Aevitae Aevitae
  Eigen risico: €885
  Vrije zorgkeuze: Beperkt
  €119,45 Ga »
  Menzis Menzis
  Eigen risico: €885
  Vrije zorgkeuze: Beperkt
  €122,75 Ga »
  UnitedConsumers UnitedConsumers
  Eigen risico: €885
  Vrije zorgkeuze: Beperkt
  €122,95 Ga »
  UnitedConsumers UnitedConsumers
  Eigen risico: €885
  Vrije zorgkeuze: Gedeeltelijk
  €122,95 Ga »
  Bewuzt Bewuzt
  Eigen risico: €885
  Vrije zorgkeuze: Gedeeltelijk
  €122,95 Ga »

  Bovenstaand overzicht is gebaseerd op de bij ons aangesloten verzekeraars, ongeacht de hoogte van het eigen risico en vrijheid in zorgkeuze. Gebruik de zorgvergelijker voor een vergelijking met jouw persoonlijke selecties.

  Zorgvergelijker 2024

  Beste zorgverzekering die aansluit op je persoonlijke situatie

  Zoals gezegd, is de beste zorgverzekering volledig afhankelijk van je persoonlijke situatie. De volgende zaken zijn van belang bij het kiezen voor een andere zorgverzekeraar:

  • Hoogte van de premie;
  • Vrije zorgkeuze;
  • Hoogte van het eigen risico;
  • Welke aanvullende verzekeringen;
  • Je behoeften aan zorg.

  De zorgverzekering voor ouderen is belangrijker dan voor jongeren.

  De beste basisverzekering vergelijken

  De beste basisverzekering vergelijken is nodig om de laagste premie te weten te komen. De basisverzekeringen in Nederland zijn namelijk door de overheid geregeld, en bij alle zorgverzekeraars hetzelfde.

  Je hoeft bij de beste basisverzekering dus niet te letten op de inhoud van de verzekering. Wel is het van belang om naar de hoogte van de premie, de vrije zorgkeuze en klantenbeoordelingen te kijken. De beste basisverzekeraars onderscheiden zich namelijk op basis van klantvriendelijkheid en de prijs.

  De beste aanvullende verzekeringen vergelijken

  De beste aanvullende verzekeringen vergelijken heeft zeer zeker zin. De aanvullende zorgverzekeringen verschillen erg per aanbieder.

  Een aanvullende verzekering kies je op basis van je wensen en behoeften. Op deze website kun je de volgende beste aanvullende zorgverzekering vergelijken 2024:

  • Tandarts;
  • Fysiotherapie;
  • Bril en lenzen;
  • Alternatieve geneeswijzen;
  • Medicijnen;
  • Vaccinaties.

  Let bij het vergelijken van de beste aanvullende verzekeringen op de dekking en de maandelijkse premie.

  De beste zorgverzekeringen vergelijken
  De beste zorgverzekeringen vergelijken

  Beste zorgverzekering voor jongeren en studenten

  De beste zorgverzekering voor jongeren en studenten hebben vaak een speciale dekking. Jongeren en studenten zijn namelijk vaak nog erg gezond en hebben weinig klachten.

  Daar staat tegenover dat studenten weinig te besteden hebben, en de maandelijkse premie dus van belang is bij de beste zorgverzekering voor studenten.

  Speciaal voor jongeren en studenten zijn er zorgverzekeringen die bijvoorbeeld anticonceptie, fysiotherapie bij sportblessures en buitenlandse zorg dekken.

  Beste vrije zorgkeuze

  De beste vrije zorgkeuze is erg belangrijk bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering. Bij een restitutiepolis kun je bij elke zorgverlener terecht, maar daarvoor betaal je ook iets meer.

  Bij een naturapolis is de keuze uit zorgverleners iets beperkter, maar de grotere ziekenhuizen en huisartsen zijn vaak wel aangesloten. Je maandelijkse premie is dan iets lager.

  Bij het kiezen van de beste zorgverzekering moet je dus vooraf bepalen in welke mate je vrije zorgkeuze wilt. Vergelijken van vrije zorgkeuzes kan zeker zijn vruchten af werpen.

  Beste eigen risico

  Het beste eigen risico is afhankelijk van je financiële ruimte. Hoe hoger je eigen risico, hoe minder premie je maandelijks betaald.

  Daar staat tegenover dat je meer zorgkosten zelf moet gaan betalen, mocht je ziek worden of iets dergelijks. De zorgverzekeraar zal je de eerste kosten zelf laten betalen, tot je eigen risico op is.

  Het eigen risico is een eigen keuze, maar is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Vergelijken van het eigen risico voor de beste zorgverzekering is dus niet nodig.

  Overstappen naar de beste zorgverzekering 2024

  Overstappen van zorgverzekering 2024 is erg eenvoudig. Je nieuwe verzekeraar regelt dit namelijk in de meeste gevallen gratis voor je.

  Als je wilt overstappen naar de beste zorgverzekeraar, doe dit dan vóór 31 december. In dat geval zal je nieuwe verzekeraar de overstap afhandelen.

  Uiteraard kun je ook zelf je zorgverzekering opzeggen, waarna je op zoek gaat naar de beste verzekering van Nederland. Onze zorgvergelijker helpt je daarbij.

  Met het overstappen naar de beste zorgverzekering van 2024 kun je wel honderden euro's per jaar besparen!

  Beste zorgverzekering - veel gestelde vragen (FAQ)

  Wat is de beste zorgverzekering?

  De beste zorgverzekering is een verzekering die precies bij je past én de laagste maandlasten heeft.

  Waar kan ik de beste zorgverzekering vergelijken?

  Op deze website staan de beste zorgverzekeringen in Nederland. Je kan eenvoudig zelf bepalen welke het beste bij je past met de zorgvergelijker.

  Wat is het beste eigen risico?

  Het beste eigen risico is afhankelijk van je financiële ruimte. Hoe hoger je eigen risico, hoe minder premie je maandelijks betaald.

  Datum gepubliceerd: 15-10-2020 | Datum bijgewerkt: 14-11-2023 | Auteur:

  Deel 'Wat is de beste zorgverzekering in 2024?'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  Beste zorgverzekering in 2024 is een verzekering die bij je past. De beste zorgverzekering is afhankelijk van je persoonlijke situatie.


  Over de auteur van 'Wat is de beste zorgverzekering in 2024?'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Als adviseur krijg ik vaak vragen over verzekeringen in het algemeen, waarna ik artikelen ben gaan schrijven over de zorgverzekering.

  Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.